Investeerders vinden voor uw biotechnologische startup

Heb je je ooit afgevraagd waar je het beste investeerders voor je biotechbedrijf kunt vinden? Vraag je niet meer af! Dit blogartikel verkent verschillende bronnen voor het vinden van investeerders voor uw biotechnologische startup, en hoe u zich daarop kunt voorbereiden.

De beste plaatsen om investeerders te vinden voor een biotechbedrijf

Als u op zoek bent naar investeerders voor uw biotech startup, bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel delen we de beste plaatsen om investeerders voor uw bedrijf te vinden.

Laten we beginnen met de basis. Wanneer u op zoek bent naar investeerders, moet u ervoor zorgen dat u een solide business plan en pitch deck heeft. Deze twee dingen zullen potentiële investeerders een idee geven van waar uw bedrijf over gaat en hoe u van plan bent geld te verdienen.

Zodra u deze dingen hebt, is het tijd om uw bedrijf aan potentiële investeerders voor te stellen. Hier zijn enkele van de beste plaatsen om investeerders te vinden voor uw biotech startup:

Begin met je persoonlijke netwerk.

De mensen die je kennen en in je geloven zijn vaak de beste mensen om je bedrijf aan voor te stellen. Praat met uw vrienden, familieleden en kennissen over uw biotech startup en kijk of ze geïnteresseerd zijn in investeren. Als dat zo is, geweldig! Zo niet, maak je geen zorgen; genoeg andere plaatsen om investeerders te zoeken.

Zoek naar investeerders.

Angel-investeerders zijn personen die in startende ondernemingen investeren in ruil voor aandelen. Er zijn veel netwerken van investeerders, dus onderzoek en kijk of een van hen past bij de behoeften van uw bedrijf.

Vraag subsidies en wedstrijden aan.

Veel subsidieprogramma’s en wedstrijden zijn specifiek beschikbaar voor starters in de biotechindustrie. Deze kunnen een geweldige manier zijn om financiering te krijgen van overheidsinstanties of particuliere organisaties.

Probeer crowdfunding

Met crowdfundingplatforms als Kickstarter en Indiegogo kun je geld ophalen bij een grote groep mensen in ruil voor extraatjes of aandelen. Dit kan een geweldige manier zijn om financiering te krijgen van veel kleine investeerders in plaats van slechts een paar grote.

Pitchen aan durfkapitalisten.

Durfkapitalisten zijn professionele investeerders die doorgaans grotere bedragen investeren in snelgroeiende startende ondernemingen. Als u denkt dat uw bedrijf heeft wat nodig is om de interesse van VC’s te wekken, begin dan met uw bedrijf aan hen voor te stellen.

Hopelijk helpen deze tips u de juiste investeerders te vinden voor uw biotech startup. Vergeet niet om een solide businessplan en pitchdeck samen te stellen voordat je begint te pitchen aan investeerders. En wees altijd bereid om eventuele vragen over uw bedrijf te beantwoorden.

Als u hulp nodig heeft bij het opstellen van een business plan of pitch deck, kunnen wij u helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en wij helpen u graag.

De beste manieren om uw bedrijf te presenteren aan investeerders

Als u geld wilt ophalen voor uw biotechnologische startup, moet u een goede indruk maken op potentiële investeerders. Hier zijn enkele tips over hoe u uw bedrijf in het beste licht kunt presenteren:

 • Doe je huiswerk en ken je cijfers door en door. Investeerders zullen willen zien dat u een goed inzicht heeft in uw financiële situatie.
 • Bereid een duidelijke en beknopte elevator pitch voor. U moet snel de aandacht van potentiële investeerders kunnen trekken en uitleggen wat uw bedrijf doet en waarom het de moeite waard is om in te investeren.
 • Wees realistisch over wat je zoekt. Vraag bijvoorbeeld niet om meer geld dan je realistisch gezien nodig hebt of verwacht te ontvangen.
 • Stel een professionele en indrukwekkende presentatie samen. Dit is je kans om je bedrijf te verkopen aan investeerders, dus zorg ervoor dat alles er tiptop uitziet.

Door deze tips te volgen, zult u zich in een goede positie bevinden om potentiële investeerders te overtuigen hun geld in uw biotechnologische startup te steken.

 

Het perspectief van de investeerder op uw biotechbedrijf

Als startende biotechonderneming is het essentieel om investeerders een duidelijk en overtuigend verhaal te vertellen. Bovendien hangt het succes van uw onderneming af van het aantrekken van de juiste investeerders die uw visie delen en bereid zijn een risico te nemen met uw onderneming.

Bij het zoeken naar investeringen is het essentieel te onthouden dat elke belegger zijn eigen perspectief en belangen heeft. Daarom moet u het waardevoorstel van uw bedrijf kunnen verwoorden op een manier die elke potentiële investeerder aanspreekt.

Uw biotechbedrijf moet de volgende vragen kunnen beantwoorden vanuit het perspectief van een investeerder:

 • Welk probleem los je op?
 • Wie is uw doelgroep?
 • Wat is uw concurrentielandschap?
 • Wat is uw bedrijfsmodel?
 • Wat is uw waardevoorstel?
 • Hoe gaat u inkomsten genereren?
 • Wat zijn de belangrijkste risico’s en onzekerheden van uw bedrijf?
 • Wat zijn uw langetermijndoelstellingen voor het bedrijf?

 

Hoe vindt u potentiële investeerders en overtuigt u hen om in uw biotech startup te investeren?

Als u op zoek bent naar potentiële investeerders voor uw biotech startup, zijn er een paar plaatsen waar u kunt kijken.

Maak eerst contact met mensen die geïnteresseerd zijn in dezelfde industrie of sector als uw bedrijf. Dit kan zijn via netwerkevenementen, online forums, of zelfs wederzijdse vrienden of kennissen. U kunt ook zoeken naar durfkapitalisten die in het verleden in soortgelijke bedrijven of producten hebben geïnvesteerd.

Zodra u enkele potentiële investeerders hebt gevonden, is het tijd om uw bedrijf aan hen voor te stellen. Zorg voor een goed doordacht bedrijfsplan en financiële prognoses die u met potentiële investeerders kunt delen. Wees bereid om vragen te beantwoorden over uw bedrijfsmodel, marktkansen en concurrentielandschap. Het is ook belangrijk om duidelijk te zijn over hoeveel geld u wilt ophalen en welk type investering u zoekt (eigen vermogen versus vreemd vermogen).

Als u potentiële investeerders ervan kunt overtuigen dat uw bedrijf een redelijk risico vormt, zullen zij eerder geneigd zijn in uw biotechnologische startup te investeren. Vergeet niet dat de meeste investeerders op zoek zijn naar een rendement op hun investering, dus zorg ervoor dat je een solide plan hebt voor hoe je hun geld zult gebruiken om je bedrijf te laten groeien en winst te genereren in de toekomst.

 

Investeerders ontmoeten op conferenties

Als u op zoek bent naar investeerders voor uw biotech startup, is het bijwonen van conferenties een van de beste plaatsen om te beginnen. Er zijn veel conferenties speciaal voor startende biotechbedrijven, waar u potentiële investeerders kunt ontmoeten en uw bedrijf kunt presenteren.

Enkele van de topconferenties voor biotech startups zijn:

 • BIO Internationale Conventie
 • BIO Europa
 • JP Morgan Gezondheidszorg Conferentie
 • Biotech Showcase
 • BIO Beleggersforum

Op dit soort conferenties krijgt u de kans om verschillende potentiële investeerders te ontmoeten, van durfkapitalisten tot individuele investeerders. U leert ook meer over het financieringslandschap voor biotech startups en welke soorten investeerders waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zijn in uw bedrijf.

Het bijwonen van conferenties kan een geweldige manier zijn om uw voet tussen de deur te krijgen bij potentiële investeerders. Dus als je serieus geld wilt ophalen voor je biotech startup, is het het overwegen waard.

 

Life Sciences digitale marketing om investeerders aan te trekken

Biotech startups kunnen veel digitale marketingstrategieën gebruiken om investeerders aan te trekken. Eén manier is om een sterke online aanwezigheid te creëren met een informatieve en actuele website, actieve sociale media accounts en een blog.

Wist u dat wij biotechs hebben geholpen om succes te boeken?

Met de juiste digitale marketingstrategie kunnen biotechnologische startups met succes de aandacht van investeerders trekken en de financiering veiligstellen die ze nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien.

 

How To Define Your Target Audience in Pharma and Biotech

How To Define Your Target Audience in Pharma and Biotech

Understanding your target audience is crucial in the complex landscapes of pharmaceutical and biotechnology industries. Explore different strategies for three distinct groups: large pharmaceutical companies, mid-sized firms, and small biotech startups, ensuring successful engagements and long-term partnerships.

What is Biotech Business Development? 

What is Biotech Business Development? 

Explore the integral role of biotech business development in merging science with commerce, the broad scope of life sciences, the varied roles of its professionals, and the significance of strategic planning for market success.